Samsung’un 2024 hedefi telefonlarını daha pahalıya satmak!

Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un yeni stratejisi, gelecek yıl piyasaya sürülecek Galaxy S24 serisi ile dikkat çekiyor. Korea Daily’nin SamMobile aracılığıyla yaptığı haberlere göre, Samsung, Galaxy S24 serisinin satışlarının mevcut Galaxy S23 hattını aşmasını bekliyor. Firmanın belirlediği hedef, 2024 yılında 35 milyon Galaxy S24 serisi telefon satmak. Bu da, 2023’te satılacak olan 31 milyon Galaxy S23 birimine kıyasla %10’dan fazla bir artış anlamına geliyor. Galaxy S24, Galaxy S24+ ve Galaxy S24 Ultra’nın erken bir tarihte, önceki yıla göre daha erken bir zamanda düzenlenecek olan Samsung Unpacked etkinliğinde duyurulması bekleniyor.

Galaxy S23 serisinin bu yıl 31 milyon birim satması, Galaxy S21 ve Galaxy S22 serilerinin her birinin 30 milyon birimden az satış yapmasına göre oldukça iyi bir performans olarak değerlendiriliyor. Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olan Samsung, gelecek yıl 253 milyon akıllı telefon sevkiyatı yapmayı hedefliyor. Analistler, hem Samsung’un hem de rakibi Apple’ın benzer hedeflerle, yaklaşık 250 milyon akıllı telefon sevkiyatı yapmayı planladıklarını belirtiyorlar.

Samsung’un 2024 hedefi telefonlarını daha pahalıya satmak!

Bazı analistler, Apple’ın bu yıl akıllı telefon sevkiyatında Samsung’u geçerek Koreli üreticinin uzun süredir devam eden liderliğine son verebileceğini düşünüyor. Amiral gemisi Galaxy S24 serisinin yanı sıra Samsung, 2024 yılında Galaxy Z Fold 6 ve Galaxy Z Flip 6 katlanabilir telefonları ile A-serisi ve M-serisi orta segment modellerini de piyasaya sürecek.

Samsung Galaxy S23 Ultra, 2023’ün ilk yarısında en çok sevk edilen modeller arasında yer alan tek yüksek fiyatlı Galaxy telefonu oldu. Samsung, gelecek yıl ASP’sini yükselterek daha fazla yüksek fiyatlı telefon satmayı planlıyor. Özellikle Galaxy S24 serisi gibi yüksek fiyatlı telefonların satışlarından olumlu sonuçlar bekleniyor. Şirket ayrıca, yüksek fiyatlı Galaxy Z katlanabilir birimlerinden gelecek yıl 10 milyondan fazla satmayı umut ediyor.

Samsung’un MX iş birimi Kurumsal Başkan Yardımcısı Daniel Araujo, “Gelecek yıl akıllı telefon değiştirme döngüsünde premium odaklı talebin artmasını bekliyoruz. Yıllık amiral gemisi sevkiyatlarında çift haneli büyüme ve piyasa büyüme oranını aşan satış artışı elde ettik.” dedi. Şirket, Galaxy S24 serisi telefonların gelecek yıl %10 daha fazla satılmasını hedeflerken, aynı zamanda daha fazla yüksek fiyatlı el cihazının en çok satan akıllı telefonlar listesinde yer almasını istiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x